Dagtilbuddet Damsgaarden, familie baggrund
Dagtilbuddet Damsgaarden, køer baggrund
Dagtilbuddet Damsgaarden, hestepige baggrund
Dagtilbuddet Damsgaarden, strand baggrund
Dagtilbuddet Damsgaarden, baggrund

Rideterapi på Damsgaarden

På Damsgaarden tilbyder vi rideterapi  for eksterne brugere og som en del af vores tilbud for beboere og brugere.

Rideterapi Hest 1Rideterapi sammen med mindfullness er særdeles effektivt, når det gælder om at opbygge indre ro, nærværd, kontakt og opmærksomhed. Metoden er anvendelig, f.eks. når det gælder psykisk sårbarhed, stress, autisme, ADD, ADHD og lavt selvværd.

På Damsgaarden, kan vi arbejde med både børn og voksne. Rideterapi, eller terapi med hest, kan være en aktivitet på jorden, med hesten og det kan være en aktivitet på hesteryg. Det afhænger helt af det konkrete og hvilke mål der sættes. At ride er ikke et mål for terapien, det er personens behov for udvikling, der er målet.

Hestene er velegnede til terapi, fordi de spejler mennesket godt og bruger krops- sprog, som man kan øve sig på at aflæse og selv anvende. Hesten er helt indstillet på samarbejdet, når hesten er trænet korrekt til formålet.

Vi bruger terapien i vores bo- og dagtilbud, hvor det kan være en del af den aftale vi laver med visiterende kommune eller vi kan oprette hold til særlige brugergrupper. Ved individuel terapi afsætter 1,5 time af til en session, der koster kr. 650 pr. gang.

Damsgaarden ligger i Gilleleje i Nordsjælland

 

 
Rideterapi & Hesteterapi NordsjællandRideterapi & Hesteterapi NordsjællandRideterapi & Hesteterapi Nordsjælland

Ring: 25 34 08 87